Vybrané problémy ochrany spotřebitele - Karlovcová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá vybranými problémy ochrany spotřebitele, konkrétně problematikou předváděcích akcí. Jejím hlavním smyslem je pochopit princip předváděcích akcí, zjistit, proč jsou mezi našimi seniory tak úspěšné, a jak se k této problematice staví státní orgány a veřejnost. Cílem této diplomové práce je tedy na základě vhodně zvolených metodických postupů komplexně zanalyzovat problematiku předváděcích akcí, především zjistit, jakou znalost svých práv má česká veřejnost, jaké jsou její názory na tyto akce a důkladně prostudovat průběh těchto akcí, včetně praktik, které prodejci k manipulaci svých zákazníků využívají. Následně pak vytvořit návrhy vedoucí k možnému zlepšení situace.
Chosen problems of the consumer protection
Keywords: ochrana spotřebitele; předváděcí akce; nekalé prodejní praktiky; nemorální prodejní praktiky; consumer protection; presentation events; unfair seller?s practice; immoral seller?s practice