Přechod z daňové evidence na účetnictví - Marková, Klára (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce na téma ''Přechod z daňové evidence na účetnictví'' je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část popisuje legislativní rámec upravující povinnost přechodu z vedení daňové evidence na účetnictví a její postup. Vychází při tom nejen přímo z platných právních předpisů, ale shrnuje také informace z publikací a z článků z periodik, které byly k tématu přechodu z daňové evidence na účetnictví vydány, využívá i elektronické zdroje. Cílem praktické části bakalářské práce je aplikovat teoretické poznatky, získané z použitých informačních zdrojů, u konkrétního podnikatele, který je povinen přejít z vedení daňové evidence na vedení účetnictví k 1.1.2006. Praktická část bakalářské práce se zaměřuje na uskutečnění vlastního převodu jednotlivých položek majetku a závazků konkrétního podnikatele z daňové evidence do účetnictví. Dále je v rámci praktické části provedena analýza dopadu přechodu z daňové evidence na účetnictví na výši daně z příjmů u konkrétního podnikatele, jejímž výsledkem je rozhodnutí, jak by měl podnikatel postupovat při vypořádání přechodu z pohledu daně z příjmů a pojistného na sociální zabezepečení a šeobecné zdravotní pojištění.
Change from tax evidence into accounting (double-entry)
Keywords: Ekonomika; účetnictví; daně; daň z příjmů; daňová evidence; Economics; accounting; taxes; income tax; tax evidence