Toponyma v katastru Vimperka a okolí - Slámová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem bakalářské práce jsou názvy osídlených míst, toponyma nebo také oikonyma. Práce je rozdělena do dvou částí. První část obsahuje teoretické poznatky vztahující se k toponomastice, jež se zabývá místními a pomístními vlastními jmény. Druhá část bakalářské práce aplikuje poznatky získané v teoretické části na soubor 22 městských částí města Vimperk. Nejprve je vysvětlen původ názvu Vimperk, pak následuje výklad jmen obcí spadajících do jeho katastru. Cílem bakalářské práce je shromáždit, vysvětlit a upřesnit místní jména zvoleného katastrálního území.
Toponyms in the cadastre of Vimperk and its surroundings
Keywords: toponomy; toponomastika; onomastika; oikonyma; místní a pomístní jména; původ názvu města Vimperk; místní jména katastrálního úřadu Vimperka.; toponyms; oikonyms; toponomastics; local and afterlocal proper nuons; explaines theorigin of the name Vimperk.