Opatření ochrany obyvatelstva v případě vzniku zvláštní povodně na vybraném vodním díle III. kategorie - Jarolín, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Tématem mé diplomové práce je ''Opatření ochrany obyvatelstva v případě vzniku zvláštní povodně na vybraném vodním díle III. kategorie.'' Zvláštní povodeň je povodeň způ{¬}sobená poruchou či havárií (protržení hráze) vodního díla vzdouvajícího či kumulujícího vodu nebo nouzovým řešením kritické situace na vodním díle vyvolávající vznik mimořádné události (krizové situace) na území pod vodním dílem. K zpracování mé diplomové práce jsem si vybral vodní dílo odkaliště Hodějovice, jehož vlastníkem a provozo{¬}vatelem je Teplárna České Budějovice a.s.. V případě vzniku zvláštní povodně by byly ohro{¬}ženy místní části Českých Budějovic, Mladé a Nové Hodějovice. Aby bylo zabráněno zbyteč{¬}nému poškození zdraví či dokonce ztrátám na životech, bylo nutné vypracovat Plán ochrany území pod vodním dílem před zvláštní povodní. Mým úkolem bylo zhodnotit dostatečnost této dokumentace a případně ji místním šetřením a analýzou dokumentů doplnit o potřebné údaje a navrhnout další ochran-ná opatření.
Measure for protection of inhabitans in case of occurrence of a special flood on the selected water work of the 3rd category
Keywords: ochrana obyvatelstva; zvláštní povodeň; vodní dílo; evakuace; varování; odkaliště; protection of inhabitans; special flood; water work; evacuation; warning; sludge bed