Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ v Praze - Jírová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Stručný přehled o výživě mládeže, důležitých živinách, vitamínech a minerálech. Text je členěn tak, aby čtenář získal přehlednou orientaci o výživě mládeže a jejich doporučených dávkách. Účelem této práce je podat čtenáři stávající doporučení týkající se výživy a současně uspořádat všechny moderní vědecké poznatky o potravinách a správné výživě do jednoho celku tak, aby bylo možné je co nejjednodušeji převzít do běžného života. Hlavní část práce se soustřeďuje na výzkum výživových zvyklostí mládeže včetně jeho závěrečného hodnocení. Na závěr práce porovnává poznatky o výživě a výsledky výzkumu.
Eating habits of Secondary School Pupils in Prague
Keywords: Výživa; adolescence; bílkoviny; sacharidy; tuky; vitamíny; minerální látky; pitný režim.; Nutrition; adolescence; proteins; carbohydrates; fats; vitamins; minerals; water intake.