MIGRACE OBYVATEL JIŽNÍCH ČECH - Dragounová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2013)
Předložená bakalářská práce se zabývá vnitřní, vnější a částečně i zahraniční migrací Jihočeského kraje v letech 2005 ? 2009. Dále charakterizuje sledovaný kraj po jeho fyzicko-geografické, demografické a sociálně-ekonomické stránce. Stručně analyzuje migrační vývoj v rámci celé České republiky a také Jihočeského kraje. Hlavní kapitola je zaměřena na hodnocení bilance migrace, migračních toků a struktury migrantů podle pohlaví a věku. Jednotlivé části práce a jejich analyzované problémy jsou doplněné a dokumentované kartografickou, tabulkovou a grafickou přílohou.
Migration of the population of South Bohemia
Keywords: Migrace; Jihočeský kraj; migrační bilance; migrační objem; migrační saldo; migrační tok; struktura migrantů; Migration; region of South Bohemia; balance of migration; volume of migration; net migration; migration flow; structure of migrants