Vliv úživnosti prostředí na vztahy mezi druhy v rostlinném společenstvu - Lisner, Aleš (Jihočeská univerzita, 2015)
V observační studii byl studován efekt produktivity na světelnou penetraci a druhovou diverzitu v rostlinném společenstvu na třech prostorových škálách. V manipulativním experimentu byl studován vliv hnojení na růstovou dynamiku vybraných druhů.
Effect of productivity of the environment on the relationships between species in plant community
Keywords: Produktivita; druhová bohatost; prostorová škála; růstová dynamika; světlo; kompetice; Productivity; species richness; spatial scale; growth dynamics; light; competition