Krystalografický studium biotechnologicky atraktivních haloalkan dehalogenáz DpcA a DmxA - Doleželová, Katsiaryna (Jihočeská univerzita, 2019)
Disertační práce se věnuje analýze 3D struktur haloalkan dehalogenáz DpcA z Psychrobacter cryohalolentis K5 a DmxA z Marinobacter sp ELB17, které jsou jsou vhodné pro různé biologické aplikace.
Crystallographic study of biotechnologically attractive haloalkane dehalogenases DpcA and DmxA
Keywords: Krystallizace; makromolekulární krystalografie; strukturní charakterizace; funkce proteinu; haloalkan dehalogenázy; enzymy; biotechnologické využití; haloalkane dehalogenases; alpha/beta-hydrolase; DpcA; Psychrobacter cryohalolentis K5; DmxA; Marinobacter sp ELB17; X-ray crystallography; crystallization; 3D structure; protein function; biotechnology; biodegradation