Využití finančních prostředků z fondů EU a veřejných rozpočtů na opravu kulturních památek v Jihočeském kraji - Maršíčková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na využívání finančních prostředků ze zdrojů EU a veřejných rozpočtů na opravy kulturních památek v Jihočeském kraji. Teoretická část je obecným vysvětlením základních pojmů z oblasti památkové péče. Představuje také základní právní předpisy platné v této oblasti a řídící, zodpovědné orgány a také zmiňované možné prostředky financování oprav. Praktická část se věnuje krátkému popisu kraji a pak dále následuje detailní popis jednotlivých forem získávání dotací - dotační program města České Budějovice, grantové programy Jihočeského kraje, dotační programy Ministerstva kultury ČR, podpora z EU, pro obnovy kulturních památek na území kraje a jejich zhodnocení.
Utilization of funds from EU funds and public budgets for repairs of cultural monuments in the South Bohemian Region
Keywords: Kulturní dědictví; ochrana památek; zdroje financování; Culture heritage; protection of monuments; funding sources