Návrh a simulace mechanického namáhání propouštěcí branky pomocí CAD nástrojů - Slavík, Roman (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na počítačové modelování mechanického na-máhání propouštěcí branky, používané v zemědělské praxi. V teoretické části práce je popsáno několik počítačových programů, které je možno k tomuto účelu využít. Konkrétně se jedná o programy: SolidWorks, CA-TIA, Solid Edge, Pro/ENGINEER, NX a Autodesk Inventor. U každého programu je uveden jejich základní popis, uživatelské prostředí a základní funkce. V praktické části diplomové práce byla navržena nová konstrukce propouštěcí branky. Za využití programu Autodesk Inventor Professional 2016 byla provedena simulace mechanického namáhání této branky krok po kroku.
Design and simulation of the mechanical stress of the release hole using CAD tools
Keywords: CATIA; SolidEdge; SolidWorks; Inventor; Pro/ENGINEER; 3D; NX; CATIA; SolidEdge; SolidWorks; Inventor; Pro/ENGINEER; 3D; NX