Člověk, zaměstnanec v oblasti sociální práce, jako morální bytost dostávající se do rozporu s povinnostmi zadanými zaměstnavatelem. - Lajpertová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce s názvem Člověk, zaměstnanec v oblasti sociální práce, jako morální bytost dostávající se do rozporu s povinnostmi zadanými zaměstnavatelem se zabývá člověkem jako autonomní morální bytostí v pozici zaměstnance v oblasti sociální práce, který se dostává do kolize s povinnostmi zadanými zaměstnavatelem. Cílem této práce je komplexní prozkoumání příčin těchto kolizí a vnitřních předpokladů člověka, coby morální bytosti, jehož se tato kolize dotýká a schopnost eticky reflektovat otázky, které si autor stanovuje v rámci zpracování tématu. Za způsob shromažďování podkladů pro etickou reflexi bylo zvoleno studium odborné domácí a zahraniční literatury.
A person, an employee in social work, as a moral being coming into a contradiciton with dutin assigned by an employer
Keywords: Klíčová slova pracovněprávní vztah; sociální práce; etika; člověk; důstojnost; svědomí; etická dilemata; následky kolize; pocit viny; syndrom vyhoření.; The Keywords employment law; social work; ethics; person; dignity; conscience; ethical dilemas; aftermath of collision; quilty feeling burnout.