Problematika hygienické péče u obézních pacientů. - Olišarová, Věra; Sekerková, Tereza (Ambit Media, 2016)
Hygienická péče je jednou ze základních složek každodenního života. Napomáhá nejen upevňování zdraví a předcházení nemocem, ale zlepšuje také psychickou pohodu jedince. Každý člověk má ve své přirozenosti schopnost tuto potřebu naplňovat. Míra sebepéče je však v této oblasti ovlivněná jeho možnostmi, zdravotním stavem, schopnostmi, znalostmi i věkem. Obezita je stav, který je spojen s celou řadou komplikací. Kromě výrazného zdravotního dopadu sebou přináší i zvýšené nároky právě v oblasti hygienické péče.
The issue of hygienic care in obese patients.
Keywords: hygienická péče; obezita; sebepéče; Hygiene care; obesity; self-care