Německé substantivum a jeho pojetí v různých gramatikách. Morfosyntaktická kategorie pádu. - Kotábová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem bakalářské práce je pojetí morfosyntaktické kategorie pádu v různých německých a českých kontrastivních gramatikách. V první části se zaměřím na německé substantivum jako na obecný pojem. Dále se pokusím vymezit pojetí této problematiky v jednotlivých gramatikách, provedu analýzu rozsahu a obsahu. Výsledkem práce bude vymezení přínosu jednotlivých gramatik pro studující DaF a konkretizace obtížných jevů pro studující DaF.
German Nouns in Grammar Books: The Morphosyntactic Category of Case
Keywords: Substantiva; kategorie pádu; gramatika; Substantive; category fall; grammar