Výživa a krmení prasat ve výkrmu - Jirout, Jiří (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá technikou krmení a výživou prasat ve výkrmu. Práce je zaměřena na stanovení ideálního obsahu potřebných živin v krmné dávce, na vhodnost použití různých druhů krmiv s ohledem na ekonomiku a užitkovost prasat. V práci je uveden reálný příklad návrhu krmné dávky vykrmovaných prasat včetně krmné křivky a složení receptu. Dále jsou popsány systémy krmení doposud využívané, ale i nově se zavádějící a faktory, které ovlivňují užitkové parametry ve výkrmu prasat.
Nutrition and feeding of pigs for fattening
Keywords: výkrm prasat; výživa; krmivo; technologie krmení; fermentované tekuté krmivo; CCM; ekonomika chovu; fattening; nutrition; feed; technology of feeding; fermented liquid feed; CCM; breeding economics