Odstraňování architektonických bariér - návrh na zpřístupnění haly Centrálního autobusového nádraží v Plzni pro osoby nevidomé a slabozraké - Danielková, Dana (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce je souhrnem teoretických znalostí týkajících se odstraňování bariér pro osoby se zrakovým handicapem, na jejichž základě mohou být zpracovány různé návrhy na úpravy prostředí. V tomto případě jde konkrétně o návrh na zpřístupnění haly centrálního autobusového nádraží v Plzni.
Elimination of Architectural Barriers - Project for Improving Accessibility of the Main Hall of the Central Bus Station in Pilsen for Sightless and Weak-Eyed Persons
Keywords: Architektonické bariéry; prostorová orientace; osoby nevidomé; osoby slabozraké; odstraňování bariér.; Architectural barriers; three-dimensional orientation; sightless person; weak-eyed person; elimination barriers.