Dopad ESF na rozvoj školství v Jihočeském kraji - Legátová, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je na základě analýzy čerpání finančních prostředků z Evropského sociálního fondu, konkrétně z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v programovacím období 2007 - 2013 zhodnotit jejich současné využití a dopad na rozvoj školství v Jihočeském kraji. Jelikož je tato problematika velmi obsáhlá, je tato analýza provedena na vzorku projektů - a to na projektech podaných do globálních grantů, které jsou administrovány na Krajském úřadě Jihočeského kraje. V závěru práce je provedeno zhodnocení zjištěných informací a vyjádření se k využití daných finančních prostředků z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
The impact of the ESF to the development of education in the South Bohemia Region
Keywords: Evropská unie; Česká republika; Jihočeský kraj; Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost; globální granty; politika hospodářské a sociální soudržnosti; vzdělávání; řízení projektů; the European union; the Czech Republic; the South Bohemia Region; European Social Fund; Operational Programme Education for Competitiveness; Global grants; Economic and social cohesion policy; education; management of projects