Azylové domy a jejich dostatek na území obce s rozšířenou působností České Budějovice - Pábl, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce nejprve charakterizuje azylovou péči obecně a specifikuje jednotlivá azylová zařízení v cílové oblasti. Dále pak shrnuje výsledky vycházející z šetření provedených Jihočeským krajem, Statutárním městem České Budějovice a výsledky vlastního dotazníkového šetření provedeného mezi pracovníky vybraných azylových domů. Následuje diskuse a v závěru je na základě porovnání výsledků jednotlivých šetření a vlastních zkušeností s danou problematikou, zodpovězena otázka, zda je dostatek azylových domů na území obce s rozšířenou působností České Budějovice.
Shelters and it's sufficiency in the České Budějovice district
Keywords: azyl; azylový dům; bezdomovectví; bezdomovec; sociální péče; poskytovatelé; střednědobý plán rozvoje sociálních služeb; komunitní plán sociálních služeb; rozvojový plán sociálních služeb; asylum; shelter; homelessness; homeless; social care providers; medium-term plan of social services developments; community social services plan; development plan of social services