Combined morphological and molecular approach to the assessment of Ulva (Chlorophyta, Ulvophyceae) in the Czech Republic - Mareš, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se zabývala stanovením taxonomické identity sladkovodních populací jinak převážně mořské zelené řasy rodu Ulva v České republice. Shromážděné vzorky byly dále porovnávány s dostupným relevantním materiálem z Evropských herbářů. Druhová příslušnost sběrů byla úspěšně stanovena za pomoci kombinovaného metodického přístupu zahrnujícího jak klasické metody, tak moderní techniky molekulární biologie, a následně diskutována v rámci distribuce a ekologie příbuzných evropských taxonů.
Combined morphological and molecular approach to the assessment of Ulva (Chlorophyta, Ulvophyceae) in the Czech Republic
Keywords: Ulva; sladkovodní; Česká republika; taxonomie; molekulární fylogenetika; Ulva; freshwater; Czech Republic; taxonomy; molecular phylogenetics