Naučné stezky v cestovním ruchu Blanského lesa - Chlumský, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení současného stavu využití naučných stezek v lokalitě Blanský les. Práce se zabývá základními charakteristikami naučných stezek v zájmové oblasti za účelem objasnění jejich potenciální nabídky v cestovní ruchu. V práci je zpracován zájem návštěvníků o naučné stezky. Dále se věnuje rozdílům v preferencích návštěvníků k k vlastnostem naučných stezek na základě výsledků z dotazníkového šetření. Projekt se snaží najít nalézt optimalizaci využití naučných stezek ve vybrané oblasti.
Educational routes in tourism of Blanský les region
Keywords: cestovní ruch; naučná stezka; Blanský les; projekt; informační tabule; tourism; educational route; Blansky forest; project; guide sign