Socio-ekonomické podmínky zaměstnanosti žen ve vybraných zemích EU - Sůvová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Předmětem diplomové práce "Socioekonomické podmínky zaměstnanosti žen ve vybraných zemích EU" je zhodnocení současného postavení žen a socio-ekonomických podmínek na trhu práce v rámci Visegradské skupiny. Teoretická část je věnována charakteristice dokumentů zabývajících se politikou zaměstnanosti žen a analyzuje podmínky a postavení žen ve vybraných zemích. Na závěr je provedena komparace vybraných socio-ekonomických kritérií. Praktická část obsahuje analýzu a porovnání úrovně rodinných politik ve vybraných zemích v porovnání s EU, a zhodnocení finančních podpor žen při mateřské dovolené. Praktická část je doplněná o sociologické šetření zaměřené "na postavení žen na trhu práce ve vybraných zemích".
Socio-Economic Conditions of Employment of Women in Selected EU Countries
Keywords: Visegrádská čtyřka; Česká republika; Maďarsko; Polsko; Slovensko; trh práce; ženy; Evropská Unie; socioekonomické podmínky; sociologické šetření; The Visegrad Group; Czech Republic; Hungary; Poland; Slovakia; labour market; women; European Union; socioeconomic conditions; sustainability project; sociological survey