IDS systém SNORT - Mauric, Jakub (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se zabývá systémy detekce průniků. Rozděluje tyto systémy do kategorií a popisuje jejich funkčnost. Popisuje příklady jejich praktického nasazení. Zabývá se především IDS systémem Snort, jeho obsahem i ukázkou implementace do existujícího systému. Tento dokument bude sloužit jako stručný ucelený návod, který popíše potřebnou teorii a možnosti praktického nasazení.
IDS system SNORT
Keywords: Systém detekce průniků; Efektivnost IDS; Antivirový software; Firewall; Server; IDS hostitelského systému; Síťový IDS; Distribuovaný IDS; Detekce anomálií; Signatura; Intrusion Detection System; IDS Efficiency; Antivirus software; Firewall; Server; Host IDS; Network IDS; Distributed IDS; Anomaly detection; Signature