Sociálně - psychologické aspekty gay partnerství - Obstová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce zpracovává problematiku spojenou s homosexuálním partnerstvím. Práce má dvě části. Teoretická část se snaží na problém dívat pouze z literatury. Snaží se ukázat, jaké postoje má na homosexualitu většinová společnost, jaké jsou teorie vzniku homosexuality, jak vypadá homosexuální partnerství, jak vypadá rodinné fungování, s jakými těžkostmi se homosexuální pár potýká a jaká jsou hlediska vývojové psychologie. Výzkumná část se opírá o část teoretickou a snaží se zmapovat problematiku do hloubky. Je zaměřena už na konkrétní skupinu a to jsou homosexuální muži ve věku od 20 do 30 let, žijící ve Strakonicích a momentálně v partnerství. Výzkum je kvalitativní pomocí polostrukturovaných rozhovorů. Pro výzkum je použita metoda Snowball sampling.
Social - psychological aspects of gay partnership
Keywords: Postoje společnosti na homosexualitu; vznik homosexuality; partnerství gayů; rodinné fungování gayů; vývojová psychologie.; The attitudes of society to homosexuality; the emergence of homosexuality; gay partnership; gay family functioning; developmental psychology.