Systém odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku. - Peroutková, Sabina (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce zkoumá systém odměňování v daném podniku. Cílem práce je charakterizovat nástroje využívané k odměňování zaměstnanců a navrhnout případné změny. Teoretická část vysvětluje důležitou terminologii, která je následně využita v praktické části. Praktická část se zabývá charakteristikou podniku, popisem konkrétního systému odměňování a dotazníkovým šetřením zaměstnanců. Dotazníky s deseti otázkami byly dány zaměstnancům podniku X. Většina zaměstnanců byla vstřícná a ochotná dotazník vyplnit. Dotazník obsahuje otázky cílené na spokojenost zaměstnanců a také na to, zda jsou zaměstnanci dostatečně informováni o všech nástrojích odměňování používaných v podniku. Práce je zakončena návrhy a doporučeními pro zlepšení systému odměňování v Podniku X. Podnik si přeje být anonymní.
Remuneration system of employees in a particular enterprise.
Keywords: systém odměňování; zaměstnanec; mzda; nástroje odměňování; dotazníkové šetření; remuneration system; employee; wages; instruments of remuneration; questionnaire survey