Periodická kontrola monitorovacího systému obalového souboru na jaderné elektrárně Temelín - Vávra, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce "Periodická kontrola monitorovacího systému obalového souboru na jaderné elektrárně Temelín" je rozdělena do dvou hlavních částí, kdy první teoretická část je věnována životnímu cyklu vyhořelého jaderného paliva od vyvezení z aktivní zóny reaktoru, přes bazén vyhořelého jaderného paliva až k dlouhodobému uložení ve skladu vyhořelého jaderného paliva. Ve větší úrovni detailu je poté popsán způsob monitorování obalových souborů, který přímo navazuje na praktickou část. Druhá praktická část bakalářské práce je věnována samotné realizaci periodické kontroly monitorovacího systému obalového souboru, kde je blíže vymezen pracovní postup pro realizaci kontroly a popsány výstupy z realizovaného testování v prostředí jaderné elektrárny Temelín. Cílem této bakalářské práce je úspěšně provedená kontrola monitorovacího systému obalového souboru s hodnotami v platném rozsahu a vyhodnocení, zda zařízení splňuje požadavky na bezpečnost a provozuschopnost jaderné elektrárny Temelín.
Periodic control of the monitoring system of the cask package at the Temelín Nuclear Power Plant
Keywords: monitorovací systém; vyhořelé jaderné palivo; měření; periodická kontrola; obalový soubor; monitoring system; spent fuel assembly; mensurations; periodic control; cask