Rozvojový potenciál deskových her - Urban, Michal (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá rozvojovým potenciálem deskových her. První část této práce se zabývá vymezením pojmu kompetence a jeho význam k řešení problémů. Dále se zaobírá využitím hry při rozvoji kompetence k řešení problémů. Veškeré teoretické poznatky byly využity v praktické části. Praktická část představuje porovnání vybraných deskových her ve vztahu k jejich schopnosti rozvíjet kompetenci k řešení problémů.
Development potential of board games
Keywords: Hry deskové; hry moderní společenské; využití hry; zážitková pedagogika; hra; volný čas; Board Game; modern social games; use of games; experience pedagogy; game; free time.