Krizový management územního samosprávného celku a jeho činnost v době řešení krizové situace - Bendula, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá krizovým managementem územního samosprávného celku Hluboká nad Vltavou. Cílem této kvalifikační práce je provést obecné i konkrétní zhodnocení současného stavu krizového managementu a navrhnout možné postupy vedoucí ke zlepšení v oblasti řešení krizové situace samosprávného celku. Téma bylo vybráno z důvodu, že se krizový management v současné době potýká s nedostatkem zkušeného a odborně vyškoleného personálu. Teoretická část práce seznamuje čtenáře s managementem a jeho funkcemi, jsou zde zahrnuty základní pojmy dané problematiky a jejich charakteristika. Praktická část práce analyzuje postup krizového managementu v době řešení krizové situace, konkrétně při povodni v roce 2002. K analýze přispěl rozhovor se starostou obce Hluboká nad Vltavou a vyplněný checklist starosty. Závěr práce tvoří zhodnocení, zdali byly zvoleny postupy, které jsou v souladu s právními předpisy.
The crisis management of an administrative territorial unit and its activity during the dealing with a crisis
Keywords: havarijní plán; integrovaný záchranný systém; krizová situace; krizové řízení; krizový plán; krizový štáb; mimořádná událost; crisis management; crisis plan; crisis situation; crisis staff; emergency event; emergency plan; the integrated rescue system