Analýza polymorfismu genu NQO1 pomocí metody PCR - Škopková, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá detekcí polymorfismu genu NQO1 metodami PCR-RFLP. Práce popisuje přesnou metodiku detekce polymorfizmu běžně používaného v klinické laboratoři. Metodika zahrnuje izolaci DNA, stanovení koncentrace DNA, PCR, RFLP a elektroforézu. Detekce byla provedena u 120 pacientů v genetické laboratoři GENLABS s.r.o. v Českých Budějovicích. Výsledky analýzy byly vyhodnoceny a porovnány s literaturou.
The gene NQO1 polymorphism analysis using the PCR method
Keywords: gen NQO1; NAD(P)H:chinon oxidoreduktáza 1; polymorfismus; oxidační stres; PCR; RFLP; NQO1 gene; NAD(P)H:quinone oxidoreductase 1; polymorphism; oxidative stress; PCR; RFLP