K jazyku a stylu regionálního týdeníku "Znojemský týden" - Plačková, Marie (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce na téma ?K jazyku a stylu regionálního týdeníku Znojemský týden? je komplexní stylistický rozbor týdeníku Znojemský týden za celý rok 2011. Práce je rozdělena na dvě části ? teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá publicistickým funkčním stylem ? jeho charakteristikou, historií a vnitřní diferenciací, dále titulky a výrazovými prostředky, které jsou typické pro publicistický funkční styl. Praktická část zahrnuje jednak charakteristiku Znojemského týdne a jednak jazykový rozbor v rovině hláskoslovné, tvaroslovné, syntaktické a lexikální. Výrazové prostředky jsou zde charakterizovány a jsou k nim uvedeny příklady ze Znojemského týdne. Největší pozornost je věnována především lexikální rovině.
To a language and style of regional weekly newspaper "Znojemský týden"
Keywords: publicistický funkční styl; jazykový rozbor; Znojemský týden; journalistic functional style; language analysis; Znojemský týden