Řešení protipovodňové ochrany a odstraňování následků povodňových škod v intenzivně zemědělsky využívané krajině - Kulhánek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce bylo analyzování Bechyňského potoka s ohledem na možné následky povodní v této lokalitě. Dále odstranění těchto následků a navržení nových protipovodňových opatření a doporučení. Závěrem práce je souhrn nejvhodnějších variant protipovodňové ochrany. Práce může pomoci při budoucím rozhodování jak hospodařit s tokem a okolím Bechyňského potoka.
Flood protection and reducing of flood damages in intensive agriculturally used landscape
Keywords: Bechyňský potok; povodeň; následky; odstraňování; protipovodňová opatření; návrhy; The Bechyňský stream; flood; effects; removal; flood protection measures; suggestions