Cesta žáka 1. třídy vyučovaného Hejného metodou k pochopení sčítání a odčítání - Hamerlová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá porozuměním operací sčítání a odčítání u žáků v hodinách vedených Hejného metodou. Cíl diplomové práce byl splněn prostřednictvím analýzy žákovských řešení vybraných úloh z učebnic nakladatelství Fraus. Pro zjišťování informací byla vybraná kombinace metod akčního a kvalitativního výzkumu. Výzkum probíhal ve školním roce 2017/2018 na základní škole na Praze-východ.
The path of the 1st grade pupils taught by the Hejný´s method to the comprehension of addition and subtraction
Keywords: Hejný; hejného metoda; klíčové principy; sčítání; odčítání; Hejný; Hejný´s method; key principles; addition; subtraction