Diagnostika možných obtíží při čtení u dětí předškolního věku - Cirhanová, Radka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou specifických poruch učení u dětí předškolního věku se zaměřením na rizika čtení a psaní. Teoretická část popisuje problematiku vývoje dítěte předškolního věku a problematiku dětí se specifickými poruchami učení. V praktické části jsou prezentovány výsledky výzkumného šetření, zaměřeného na možnost využití testu Rizika poruch čtení a psaní pro rané školáky. V závěru práce jsou zhodnoceny získané výsledky.
Diagnostics pre - reading difficulties of child's pre - school age
Keywords: dítě; specifické poruchy učení; dyslexie; dysgrafie; child; specific learning disfunctions; dyslexia; dysgraphia