Ikonografie hradu Landštejn - Pumprová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce ve svém úvodu popisuje historii hradu Landštejn od prvních zmínek o existenci hradu, následné období vlády Vítkovců, Krajířů a dalších rodů, které spravovaly tento hrad, období husitské, romantismu až po současnost. Následně se práce zaměřuje na archeologický výzkum, podrobný popis hradu a jeho typologii v kontextu typologie ostatních hradů na našem území, která je zde také zmíněná. Práce se podrobně zaměřuje na popis nejdůležitějších ikonografií hradu Landštejn a životu jejich autorů.
Iconography of Landštejn castle
Keywords: hrad Landštejn; historie hradu Landštejn; typologie hradů; ikonografie; popis hradu Landštejn; archeologický výzkum; Landštejn castle; history of castle Landštejn; castles typology; iconography; description of Landštejn; archaeological research.