Podnikatelský záměr malého podniku služeb - Nahodilová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je vypracování podnikatelského záměru pro založení a rozvoj malého podniku služeb v oblasti vzdělávání. Samostatná práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány základní informace, struktura, obsah a principy sestavení podnikatelského plánu. Veškerá teorie je čerpána z odborných knih, která je specializována na danou problematiku. Teoretické poznatky a metody jsou dále využity při zpracování konkrétního podnikatelského záměru pro založení a rozvoj malého podniku služeb v oblasti vzdělávání, který tvoří analytickou část. Praktická část je zaměřena na analýzu a hodnocení výchozí situace pro založení a rozvoj podniku.Tato část zahrnuje SWOT analýzu a Porterův model pěti sil. Analytickým vypracováním podnikatelského záměru bylo zjištěno, že je tento projekt realizovatelný a životaschopný i v praxi.
Business plan of a small enterprise services
Keywords: podnikatelský záměr; plánování; financování; SWOT analýza; Porterův model pěti sil; business intention; plannig; financing; SWOT analysis; porter five forces