Výchovné zprostředkování duchovních hodnot dětem předškolního věku skrze práci se symboly - Frenis, Olena (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je najit vhodnou cestu pro sdělení křesťanských hodnot dětem před-školního věku. Pro řešení zvoleného úkolu jsme se zaobíraly sférou hodnot a specifikou dětské psychiky, to vše v kontextu pedagogických disciplín. Dospěly jsme k závěru, že pro dany úkol je jednou z nejvhodnějších cest cesta symbolů. Na základě zjištěných poznatků můžeme tvrdit, že symboly jsou velice blízké dětskému vnímaní světa. Výsledky dané práce umožnuji nenásilnou formou tvarovat dětskou psychiku.
The Educational Mediation of Spiritual Values for Preschool Children through Working with Symbols
Keywords: křesťanské hodnoty; symbol; děti předškolního věku; volný čas; animace; Christian values; symbol; preschool children; leisure; animation