Krátkodobá a dlouhodobá výkonnost firmy - Šimáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce je zaměřena na výkon podniku v krátkém a dlouhém časovém horizontu. Jsou představeny metody hodnocení a zvyšování výkonu podniku, které jsou provedeny v praktické části. Na vybraný podnik jsou uplatněny analýzy ukazatelů rentabilit a jejich rozklady, ostatních poměrových ukazatelů, bankrotních a bonitních modelů, analýza INFA s důrazem na ukazatel spread a porovnání hodnot ukazatelů rentabilit podniku s daty Českého statistického úřadu.
Performance of company in short-term and long-term
Keywords: Výkon podniku; finanční analýza; ukazatele rentability; model INFA; spread; bankrotní a bonitní modely; tvorba hodnoty; zisk; Performance of company; financial analysis; profitability ratios; model INFA; sppread; bankruptcy and banking models; creation of value; profit