Role pěveckých činností při rozvíjení hudebního sluchu a hudebních schopností - Langerová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je ukázat význam a roli pěveckých činností v hudební výchově dětí předškolního věku pro kultivaci hudebního sluchu a hudebních schopností s využitím výsledků výzkumu rozvoje hudebnosti u dětí v závislosti na věkovém stupni. Teoretická část bude zaměřena na zmapování dosavadních poznatků v oblasti hlasové výchovy dětí a využití pěveckých činností jako základu pro činnosti hudebně-pohybové, poslechové a instrumentální.
The role of singing activities in the development of musical ear and musical skills
Keywords: hudba; zpěv; děti; muzikoterapie; logopedie; nástroje; rytmika; music; singing; children; music therapy; speech therapy; instruments; rhythm