Přírodní zajímavosti okolí Zlivi a jejich využití v přírodovědě a vlastivědě. - Průšová, Martina (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou přírodovědných vycházek v okolí Zlivi. Je v ní navrženo 6 vycházek - Putování lesem, Tiše kolem rybníka, Život lesních zvířat, U rybníka ,,Mydlák'', Zliv a Poznáváme naše louky. Vycházky jsou určeny pro žáky 4. a 5. ročníků základních škol, ke každé je vypracován pracovní list. Jejich cílem je prohloubit a upevnit vědomosti a znalosti žáků.
Natural interests in the surrounding of Zliv and their usage in the lessons of science and homeland study.
Keywords: přírodovědné vycházky; Zliv; pracovní listy; field-walks; Zliv; work sheet