Činnost českokrumlovského dětského sboru - Véle, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Anotace Diplomová práce se zabývá především vývojem českokrumlovského dětského sboru, jeho vznikem, hlavním oddělení Krumlovská medvíďata a přípravnými odděleními Brumlíci a Lentilky. Popisuje osobu sbormistra, korepetitorky a jednotlivé osobnosti sboru. Práce se také zabývá repertoárem sboru, účastí na různých koncertech, soutěžích, přehlídkách, tuzemských i zahraničních zájezdech. Zmiňuje se o finanční stránce, o kterou se stará Sdružení rodičů a přátel českokrumlovského dětského sboru. Dále se zabývá ediční činností sboru. V diplomové práci je zmíněna historie města Český Krumlov, jeho hudební historie a historie vzniku zdejší ZUŠ.
The children's chorus of Český Krumlov and its activities