Mění se denní aktivita jelenů evropských (Cervus elaphus) během migrací v NP Šumava a NP Bavorský les? - Hubená, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce se zabývá migracemi a dalšími přesuny jelenů evropských (Cervus elaphus) v oblasti Šumavských hor. Vyhodnotila jsem několik parametrů migrací jako je vzdálenost, rychlost a načasování přesunu u obou pohlaví. Také jsem sledovala roční a denní rytmy aktivity a změny denní aktivity v průběhu migrací a dalších přesunů.
Is the daily activity of red deer (Cervus elaphus) different during migrations in National park Šumava and Bayerisher Wald?
Keywords: jelen evropský; Cervus elaphus; aktivita; sezónní migrace; GPS telemetrie; senzor aktivity; red deer; Cervus elaphus; activity; seasonal migration; GPS telemetry; activity sensor