K historii Základní školy Lukavec - Buřičová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce s názvem K historii Základní školy Lukavec se zabývá základními etapami existence Základní školy v Lukavci. První část bakalářské práce pojednává o dějinách obce Lukavec, o historii školství na našem území a o stavu lukaveckého školství ve svých počátcích až do konce 19. století. Druhá část práce pojednává o proměnách lukaveckého školství od počátku 20. století do současnosti. Bakalářská práce zachycuje v souvislé časové řadě historii Základní školy v Lukavci od druhé poloviny 17. století do současnosti.
On the history of Lukavec Primary School
Keywords: Lukavec; základní škola; historie; školství; vývoj; Lukavec; primary school; history; education; development