Revize protierozního opatření v rámci komplexní pozemkové úpravy zdokumentovaných v terénu a porovnaných z veřejnou aplikací protierozní kalkulačky - Nová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této diplomové práce je upozornit na vysoké erozní ohrožení půd. V současné technicky a průmyslově uspěchané době, kdy se velikou rychlostí budují silnice, dálnice, stavby, budovy, lidé zapomínají a nedbají na ochranu krajiny, půdy a v nemalé míře na samotné protierozní opatření. Tím dochází k většímu, rychlejšímu a viditelnějšímu poškození půdy. Pro zhodnocení a porovnání protierozního opatření, zda jsou využívaná v dostatečné míře a používaná v konkrétních lokalitách se využívá podkladů protierozního opatření v rámci komplexní pozemkové úpravy navrhovaného Státním pozemkovým úřadem anebo veřejnosti přístupného programu veřejná protierozní kalkulačka.
Review of the anti-erosion protection of a complex land consolidation documented in the field and compared with a public erosion control calculator
Keywords: Eroze; protierozní ochrana; protierozní kalkulačka; degradace půdy; Erosion; erosion control; erosion control calculator; soil degradation