Hledání mimozemských civilizací - Pešek, Filip (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je na téma hledání mimozemských civilizací. Toto téma se stalo s rozvojem Internetu a projektu SETI@HOME velice populární. Pomocí Internetu a projektu SETI@HOME je moţné na domácích počítačích provádět výpočty s daty pocházející z radioteleskopu Arecibo, který se nachází v Portoriku. Nejvíce pozornosti jsem věnoval šetřiči obrazovky SETI@HOME, který je v práci podrobně popsán a tvoří základ projektů SETI. Dále jsem nastínil nové projekty v této oblasti a závěrečnou část jsem věnoval vesmírné sondě Kepler, která má za úkol hledat u vzdálených hvězd nové planety zemského typu.
The search for extraterrestrial intelligence
Keywords: SETI@HOME; civilizace; Arecibo; Kepler; SETI@HOME; civilizations; Arecibo; Kepler