Inkluzivní vzdělávání z pohledu středoškolských učitelů - Fau, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou inkluzivního vzdělávání z pohledu aktivně působících středoškolských učitelů. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy pojící se s inkluzivním vzděláváním a popisuje fungování inkluzivního vzdělávání v České republice. Dále se teoretická část práce věnuje systému poradenských služeb ve školách, práci učitelů a asistentů pedagogů a v neposlední řadě charakteristice žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Empirická část je založena na rozhovorech se středoškolskými učiteli. U každé výzkumné otázky jsou uvedeny jednotlivé odpovědi respondentů, zakončené celkovým shrnutím. Závěr práce sumarizuje teoretická východiska a empirické poznatky.
Inclusive education from the point of view of secondary school teachers
Keywords: inkluze; inkluzivní vzdělávání; učitel; profesní kompetence; vzdělávací plán; inclusion; inklusive education; teacher; professional competence; educational plan