Synantropní květena vesnic Českobudějovické pánve - Jenčová, Dana (Jihočeská univerzita, 2008)
Předkládaná práce je floristickým průzkumem 45 sídel jihovýchodní části Českobudějovické pánve. Shromážděno bylo 6331 floristických zápisů a celkem bylo zaznamenáno 456 druhů cévnatých rostlin. Floristické údaje byly dále rozšířeny o faktory popisující charakter prostředí (environmentální proměnné), jež mají potenciální vliv na složení synantropní květeny. Vztahy mezi charakterem sídel a složením jejich flory byly zkoumány za použití mnohorozměrných statistických metod.
Synanthropic flora of villages in the South-Bohemian Basin