Daň z přidané hodnoty u subjektu uskutečňujícího plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně na vstupu - Vacíková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo analyzovat problematiku DPH v praxi u subjektu, který uskutečňuje plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně na vstupu. V teoretické části jsou popsány nejdůležitější oblasti týkající se daně z přidané hodnoty a základní pojmy, které se vyskytují v souvislosti s DPH. Podrobněji je popsána specifická oblast DPH týkající se osvobození od DPH. V praktické části jsou na základě podkladů rozpracovány jednotlivé oblasti daně z přidané hodnoty vyskytující se u sledovaného subjektu. Podnikatel realizuje činnosti, u kterých uplatňuje plný nebo krácený nárok na odpočet daně.
Value added tax in the subjekt which realize fulfilment exemption from taxation claimless on statement out of the taxation in entry
Keywords: Daň z přidané hodnoty; osvobozená plnění; odpočet daně na vstupu; Value added tax; exempt supplies; input tax deduction