Geneticky manipulované produkty z krmiv v játrech kuřat - Bucková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2008)
Úkolem této práce je zvládnout detekci genově manipulovaných produktů (GMP) z krmiv v játrech kuřat, v jejichž dietě byla tato krmiva obsažena. Byly použity 2 GMO plodiny: insekt rezistentní Bt-kukuřice - herbicid tolerantní Roundup Ready sója. Obě plodiny jsou důležitým komponentem krmných směsí pro drůbež. Detekce bude prováděna molekulárně biologickými metodami. V závěru práce by měla být vyhodnocena potenciální rizika pro konzumenty.
Genetically modified products from feed in livers of broilers
Keywords: GMP; Bt-kukuřice; Roundup Ready sója; GMP; Bt-corn; Roundup Ready soya