Rurální turismus - případová studie obce Borotín - Bílková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá cestovním ruchem ve venkovském prostoru. Hlavním cílem práce je zmapovat Táborsko jako turistickou destinaci a detailně analyzovat formou případové studie situaci v obci Borotín. V teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy týkající se problematiky cestovního ruchu, druhů a forem ve venkovském prostoru. Práce konkretizuje, jak pohlíží a jaké názory mají na cestovní ruch turisté, místní občané, místní podnikatelé a starosta obce. V praktické části je popis vybrané obce Borotín z hlediska objektivních dat, dále praktická část porovnává získaná data dotazníkovým šetřením a provedenými rozhovory. Na základě empirického terénního výzkumu byly zjištěny postoje a názory jednotlivých dotazovaných kategorií a následně zhodnoceno, zda je cestovní ruch v obci využíván jako rozvojová šance.
Rural tourism - case study of the Borotín village
Keywords: cestovní ruch; venkovská turistika; případová studie; SWOT analýza; Táborsko; Borotín; tourism; rural tourism; case studies; SWOT analysis; Táborsko; Borotín