Analýza vývoje a využívání krajiny ze stávajících mapových podkladů ve zvoleném území a její aplikace při řešení KPÚ - Dekan, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se v literární rešerši zabývá krajinou, průřezem dějin vývoje mapových podkladů na území České republiky, zaniklými sídly a vztahem pozemkových úprav k mapovým dílům. Dále práce popisuje zvolené mapové podklady ve vybraném území (katastrální území Stachy a Studenec u Stach), současný stav řešeného území, ukazuje vývoj zastoupení jednotlivých druhů pozemků, analyzuje vývoj obce Stachy a osady Popelná z hlediska map a její přínosy a možnosti propojení s komplexními pozemkovými úpravami. V příloze k této práci jsou uvedeny ukázky mapových děl, se kterými se v analýze pracovalo.
Analysis of the development and land use from existing map bases in the selected area and its application in solving complex land adjustment
Keywords: Krajina; mapová díla; pozemková úprava; Stachy; Popelná; Landscape; maps; land use adjustment; Stachy; Popelná