Psychologické otázky v práci s oběťmi trestné činnosti - Papáčková, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce zahrnuje oběti násilné trestné činnosti, a jak trestný čin ovlivňuje jejich osobnost. V práci se také věnuji činnosti organizací a sociálních pracovníků, kteří se touto problematikou zabývají. Cílem této práce je zjistit, jakými otázkami se musí pracovník řídit při práci s obětí násilné trestné činnosti.
Psychological issues in dealing with victims of crime
Keywords: Oběti trestné činnosti; psychologie oběti; viktimologie; viktimizace; práce s obětmi trestného činu; forenzní sociální práce; krizová pomoc; krizová intervence.; victims of crime; psychology of the victim; victimology; victimization; work with victims of crime; forensic social work; crisis assistance; crisis intervention