Specifika komunikace se seniory v pobytových zařízeních - Čužnová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je teoretického charakteru, zabývá se důležitostí komunikace se seniory a určitými technikami komunikace se seniory se specifickými potřebami. V první kapitole se věnuji problematice stárnutí a stáří, periodizaci stáří, změnami ve stáří, druhá kapitola pojednává o potřebách ve stáří. Třetí kapitola se zabývá nastíněním zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, s větší zaměřeností na pobytové služby pro seniory. Čtvrtá kapitola je zaměřena na samotné komunikaci a popisuje techniky, které používáme při komunikaci se seniory se specifickými potřebami.
Social work with elderly people in residential facilities
Keywords: stáří; stárnutí; pobytová zařízení pro seniory; komunikace; komunikace se seniory; old age; ageing; housing facilities for seniors; communication; communication with seniors